nieuws

Kwekkeboom en Van der Heijden naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Restaurant

Emiel Kwekkeboom (La Rive, Amsterdam) en Gert van der Heijden (Landgoedhotel Het Roode Koper, Leuvenum) hebben zich tijdens de voorronde voor de Nederlandse finale Bocuse d’Or gekwalificeerd. De jonge talentvolle koks kookten zich op 15 juni in Wageningen naar een plaats bij de Nederlandse finale op 21 september 2015 tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.

Kwekkeboom en Van der Heijden naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Aan de voorronde deden acht talentvolle deelnemers mee. De jury bestond uit SVH Meesterkoks André van Doorn (restaurant Kasteel Heemstede, Houten) en Marco Poldervaart (restaurant ’t Havenmantsje, Harlingen), restaurateur Joop Braakhekke, chef-kok Leendert Klaassens (restaurant de Graancirkel, Drachten) en Geert Frank (FrieslandCampina).

Organisatorische capaciteiten
Juryvoorzitter en vicevoorzitter van Bocuse d´Or Nederland, André van Doorn: ‘Deze voorronde is vooral bedoeld om talentvolle, ambitieuze koks kennis te laten maken met Bocuse d´Or. We hebben naast de culinaire prestaties ook gekeken naar de werkwijze en organisatorische capaciteiten van een deelnemer.’

Braakhekke: ‘verdiende finaleplek’
Joop Braakhekke gaf aan onder de indruk te zijn van de ambities van de deelnemers. ‘Ze willen er echt voor gaan en hebben de juiste mentale instelling. Een lekker gerecht maken is één ding,  maar Nederland internationaal vertegenwoordigen in een wedstrijd met de wereldtop is van een andere orde. Emiel en Gert verdienden vandaag hun plaats in de Nederlandse finale.’

Oog voor detail
Emiel Kwekkeboom maakte indruk op de jury door zijn gedrevenheid en door het gebruik van de technieken die goed bij het kalfsvlees pasten. Gert van der Heijden imponeerde de jury door zijn gevoel voor detail en de perfecte bereiding van zwezerik. Alle onderdelen pasten perfect bij elkaar en vormden een mooi geheel. Ook de georganiseerde en hygiënische werkwijze maakten indruk.

Nederlandse finale
De Nederlandse finale vindt plaats op 21 september 2015 tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Aan de wedstrijd doen in totaal 5 deelnemers mee. De winnaar van de Nederlandse finale gaat Nederland vertegenwoordigen bij de internationale Bocuse d’Or wedstrijden in mei (Bocuse d’Or Europe 2016 in Boedapest) en bij kwalificatie in Hongarije bij de wereldfinale in januari 2017 in Lyon. De jury van de Nederlandse finale bestaat uit vijf SVH Meesterkoks: Jonnie Boer (de Librije, Zwolle), André van Doorn (kasteel Heemstede, Houten), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu, Amsterdam), Marc van Gulick (Bilderberghotel Landgoed Lauswolt) en Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve, Waalre).

Reageer op dit artikel