nieuws

Maurice Griep terug bij landgoed Het Roode Koper

Restaurant

Gastheer en sommelier Maurice Griep is terug bij Relais & Châteaux Hotel Het Roode Koper in Ermelo. Na enkele jaren elders te hebben gewerkt, gaat Griep opnieuw aan de slag bij het viersterrenhotel van de familie Sörensen. Als maître-sommelier zal Griep het vier man sterke sommelierteam gaan leiden. Samen met chef Dennis van den Beld is er de ambitie het restaurant van Het Roode Koper naar de top van de Nederlandse gastronomie te brengen.

Maurice Griep terug bij landgoed Het Roode Koper

In 2010 koos Griep ervoor om na vijf jaar als maître-sommelier bij Het Roode Koper te hebben gewerkt, een andere kant van het horecavak te ontdekken. Hij ging in de leer bij smaakprofessor Peter Klosse van de Academie voor Gastronomie en werkte als salesmanager bij Ovino Wijninkopers. Toch lonkte al snel het restaurantvak weer en keerde Griep terug als sommelier. Eerst bij Michelin-sterrenrestaurant ‘t Nonnetje en sinds 1 juni weer bij Het Roode Koper.

Altijd persoonlijk betrokken gebleven bij Het Roode Koper, volgde Griep de ontwikkelingen van het hotel en het restaurant op de voet. ‘Het toetreden tot Relais & Chateaux, de benoeming van Dennis van den Beld tot chef-kok, de erkenning tot de top 100 van Nederlands beste restaurants te horen en een internationalisering van de gasten, zijn voor mij aanleiding geweest om terug te keren naar Het Roode Koper’, licht Griep toe. ‘De culinaire ambitie van Het Roode Koper loopt parallel met mijn persoonlijke ambitie om de gastronomische waarde van het restaurant op topniveau te brengen.’

Top van de Nederlandse gastronomie
Voor Griep betekent zijn terugkeer een hernieuwde samenwerking met chef-kok Dennis van den Beld, winnaar van de Wynand Vogel Bokaal en het Gouden Koksmes. Van den Beld geldt als een gastgerichte chef-kok die de lat hoog legt. Net als het professionele team van sommeliers bestaande uit Mariska Ploeg, Rik Voortman en Bjorn Calkhoven. ‘Onze gezamenlijke ambitie is om met Het Roode Koper een eigen culinaire weg in te slaan naar de top van de Nederlandse gastronomie’, aldus Griep.

‘Wij zijn zeer verheugd dat we Maurice terug mogen verwelkomen bij Het Roode Koper’, aldus Yolanda en Jon-Ivar Sörensen, eigenaren van het hotel en landgoed. ‘Met de kennis en ervaring die Maurice meeneemt, gaat hij, samen met chef-kok Dennis van den Beld en ons professionele team van gastheren en sommeliers, ons restaurant tot een nieuwe hoogte brengen. Wij vertrouwen op een waardevolle samenwerking.’

Reageer op dit artikel