nieuws

Nederland kanshebber voor Europese finale Bocuse d’Or

Restaurant

Het internationale comité van de Bocuse d’Or wedstrijden heeft bekend gemaakt dat zes landen zich hebben aangemeld als gastheer voor de Bocuse d’Or Europe finale in 2018. Bocuse d’Or Nederland is een van de zes.

Nederland kanshebber voor Europese finale Bocuse d’Or

Naast Nederland zijn Denemarken, Duitsland, Estland, Polen en het Verenigd Koninkrijk kandidaat om de finale in huis te halen.
Nederlandse finale
Bocuse d’Or Nederland heeft al eerder laten weten de ambitie te hebben om de Europese finale te organiseren tijdens Gastvrij Rotterdam in 2018. Ter voorbereiding vindt de Nederlandse finale plaats op maandag 21 september 2015 op Gastvrij Rotterdam. De contracten voor deze samenwerking zijn eind mei officieel getekend.
Culinair op de kaart
Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland ziet de organisatie van de Europese finale in Nederland als een belangrijke stap om culinair Nederland internationaal steviger op de kaart te zetten. ‘Met een hoogwaardig evenement als de Bocuse d’Or Europe zetten we de schijnwerper op wat ons land te bieden heeft. Op het gebied van de gastronomie en de totale horeca maar ook als producent van voedingsmiddelen van hoge kwaliteit en een aantrekkelijk land om als toerist te bezoeken.’
Gastvrij Rotterdam
Robert Melaard, beursmanager van Gastvrij Rotterdam en directeur van Match+, is enthousiast over de samenwerking en plannen rond Bocuse d’Or. ‘Gastvrij Rotterdam staat bekend om het hoge niveau van haar bezoekers. De beurs biedt kwaliteit aan bezoekers en aan standhouders. Het gaat bij ons om resultaat. Hetzelfde geldt voor de Bocuse d’Or wedstrijden. Ik ben ervan overtuigd dat met de komst van deze internationale topwedstrijd Gastvrij Rotterdam nog interessanter en aantrekkelijker wordt.’
Budapest
Bocuse d’Or is een internationale kookwedstrijd. Namens Nederland is driesterrenkok Jonnie Boer lid van de jury. Op 21 september 2015 wordt tijdens de Nederlandse finale bepaald wie er namens ons land naar Budapest gaat in 2016 voor de Europese voorronde.
In de editie van 2015 was Jan Smink de Nederlandse kandidaat.

Reageer op dit artikel