nieuws

New York komt met zoutmaatregel

Restaurant

De Amerikaanse stad New York gaat met ingang van december 2015 grote restaurantketens verplichten om aan te geven of er in hun gerechten meer dan de dagelijkse hoeveelheid aanbevolen zout zit.

New York komt met zoutmaatregel

De stad New York wil de zoutmaatregel instellen om zo de overmatige inname van zout aanpakken. Negentig procent van de Amerikanen krijgt teveel zout binnen. RTL Nieuws meldt de zoutmaatregel op 11 juni 2015.

Frites

Het meeste zout, krijgen de New Yorkers buitenshuis binnen, vooral als ze bij restaurants eten en bijvoorbeeld hamburgers en frites bestellen. Door de vermelding van de overschrijding van de dagelijkse hoeveelheid zout op de menukaart, moeten gasten gestimuleerd worden tot gezonder leven. ‘In een kalkoensandwich kan soms wel 3000 mg zout zitten en bij een andere 900 mg’, vertelt een gezondheidsfunctionaris.

Verminderd

In Nederland is uit recent onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gebleken dat de hoeveelheid zout in voedingsmiddelen is verminderd.

Kruiden

In Misset Horeca nummer 11 van 13 juni 2015 staat een artikel over hoe koks minder zout kunnen koken door kruiden te gebruiken. Daarbij staat het boek Spice Wise van Meesterkok Michel Hanssen centraal. Lees ook het pleidooi over ontzouten in de horeca.

Reageer op dit artikel