nieuws

Restaurant Puur M treedt toe tot Euro-Toques

Restaurant

Restaurant Puur M in Berg en Dal is zondag 28 juni officieel toegetreden tot Euro-Toques Nederland. Het restaurant werkt met natuurlijke, bij voorkeur streek- en seizoensgebonden gerechten

Restaurant Puur M treedt toe tot Euro-Toques

Eigenaren Maarten en Tessie de Jong halen hun dagelijkse verse producten uit eigen moestuin en van kleine regionale producenten en leveranciers. Gerard Walters, bestuurslid van Euro-Toques, roemde Maarten de Jong als ambachtelijk kok. Hij werd verwelkomd als aanwinst voor de vereniging.

Euro-Toques
Euro-Toques is 30 jaar geleden door driesterrenchef Paul Bocuse in het leven groepen om een ‘een dam op te werpen’ tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de ‘Code van Eer’ mochten lid worden van Euro-Toques. In deze ‘Code van Eer’ is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten.

Reageer op dit artikel