nieuws

Restaurant Vesters toegetreden tot Euro-Toques

Restaurant

Het Nijmeegse restaurant Vesters is officieel toegetreden tot Euro-Toques Nederland. De burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls ontkurkte met de sabel een fles champagne en voltrok daarmee de inauguratie.

Restaurant Vesters toegetreden tot Euro-Toques

Euro-Toques is de grootste restaurantvereniging van Europa  en staat voor duurzaamheid, verantwoorde voeding en bescherming van kleine, regionale producenten.  “Bij Vesters is bijzondere aandacht voor ambachtelijk koken met seizoensgebonden en regionale ingrediënten dus ligt  toetreding voor de hand, ” aldus Ted Jansen, de voorzitter van Euro-Toques.

Ambachtelijk koken
Dertig jaar geleden riep driesterrenchef Paul Bocuse koks op een dam op te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de code van eer mochten lid worden van Euro-Toques. In deze code van eer is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek- en seizoensgebonden producten. In Nederland werd deze missie opgepakt door mensen als Cas Spijkers, Paul Fagel en Robert Kranenborg. De boodschap van destijds is nog steeds actueel en het aantal leden van Euro-Toques Nederland, dat na een strenge selectie wordt toegelaten, groeit. Vooral jonge, toonaangevende chefs geloven in het nieuwe ambachtelijke koken. Weg met de fastfood cultuur, terug naar de natuur en dat in een passende prijs-kwaliteit verhouding.

 

Reageer op dit artikel