nieuws

Restauranteigenaar verkoopt oude tram via Marktplaats

Restaurant

Restauranteigenaar Henk Alferink heeft een wel heel bijzondere advertentie op Marktplaats gezet. Hij verkoopt via de koopjessite een oude tram.

Restauranteigenaar verkoopt oude tram via Marktplaats

De eigenaar van restaurant De Strandgaper in Zevenhuizen wil het 33 ton wegende voertuig verkopen, omdat hij de vergunning om de tram bij zijn restaurant te plaatsen niet rond kreeg. Alferink zegt hier niet rouwig om te zijn. ‘Als het niet mag lukken, dan niet.’ Hij biedt het voertuig te koop aan voor 14.500 euro.

Oud ijzer

Hij kocht de tram anderhalve maand geleden van RET – het openbaar vervoerbedrijf in de regio Rotterdam – met in zijn achterhoofd dat als hij de vergunning niet rond zou krijgen, dat hij het voertuig dan altijd nog voor zo’n 12.000 euro bij een oud ijzerboer kon slijten. ‘Er zit een hoop koper en aluminium in.’ Voor die 12.000 euro kocht Alferink het voertuig ook.

Bezorgen is mogelijk

De tram is 24 meter lang, 2,5 meter breed en 3 meter hoog. ‘Bezorgen is mogelijk’, staat in de advertentie. ‘Het transport gaat met een hele grote vrachtwagen’, legt Alferink uit. ‘Zo heb ik hem ook opgehaald.’ De tram staat nu tijdelijk op het terrein bij een familielid.

Nog geen koper

Volgens de restauranteigenaar is er veel interesse in zijn tram die nu tien dagen op Marktplaats staat, maar een concrete koper is er nog niet. ‘Geïnteresseerden willen de tram eerst zien. Het voertuig zou bijvoorbeeld leuk staan op de boulevard in Scheveningen, maar je kan er ook een bed en breakfast in beginnen. Ruimte genoeg.’

Reageer op dit artikel