nieuws

Rons Gastrobar Oriental geopend

Restaurant

Ron Gastrobar Oriental is op 1 juni 2015 van start gegaan aan de Kerkstraat in Amsterdam. Het is de Aziatische variant van het succesvolle restaurant Ron Gastrobar dat hij in 2013 startte.

Rons Gastrobar Oriental geopend

In Ron Gastrobar Oriental is sterchef Ron Blaauw aan een nieuw avontuur begonnen. De traditionele Chinese keuken staat daarbij centraal, maar dan wel hoogwaardig en verrassend, uitgeserveerd in een contemporain en ontspannen interieur.
Blaauw:  ‘Ik wil de juiste combinatie maken tussen een buitengewoon goede Chinese keuken en de juiste sfeer. Ik wil Amsterdam verrijken met een levendig oriëntaals restaurant.’
Droom
Het idee voor Ron Gastrobar Oriental ontstond tijdens Ron Blaauws reizen naar China en andere Aziatische landen. Het openen van een Chinees restaurant was al langere tijd een droom.
Dim-sum-chef
‘Ik wil recht doen aan de Chinese keuken, maar er wel een eigen draai aan geven.’ Blaauw heeft een specialistische Dim Sum-chef aangenomen, die zijn dumpling vouwkunsten zal laten zien in Amsterdams nieuwste hotspot.
Gastrobar
Het concept is geïnspireerd op Rons Gastrobar waar alle gerechten €15 euro kosten.
In 2013 baarde Ron Blaauw opzien in de gastronomische wereld door zijn sterrenrestaurant te sluiten er meer een laagdrempelig concept van te maken.

Klik hier voor meer foto’s van het restaurant.

Reageer op dit artikel