nieuws

Rutte en Hollande prijzen Europese ambities Bocuse d’Or Nederland

Restaurant

De Nederlands premier, Mark Rutte en de Franse president Francois Hollande hebben na hun ontmoeting op 3 juni 2015 in Frankrijk de plannen van Bocuse d’Or Nederland om in 2018 te finale naar Nederland te halen, geprezen.

Rutte en Hollande prijzen Europese ambities Bocuse d’Or Nederland

In de verklaring zijn beide landen in gegaan op de economische samenwerking tussen beide landen. Bocuse d’Or Nederland laat weten dat er een alinea gaat over het gastronomisch erfgoed van beide landen.
Trots
Daarin spreken zowel de Franse als Nederlandse politici uit trots te op hun gastronomisch erfgoed en uit te zien naar het evenement ‘Gout de France/Good France’ dat in 2015 door Frankrijk wordt georganiseerd.
Rotterdam
Verder juichen zij ‘alle initiatieven tot die tot doel hebben de gastronomie en de economische waarde ervan te bevorderen. In dit verband verheugt het beide landen dat Nederland (Rotterdam) in de race is om de Europese finale van de internationale wedstrijd ‘Bocuse d’Or’ in 2018 te organiseren.
Aansporing
Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland: ‘Een verklaring op dit niveau, zegt alles over het niveau van de Bocuse d’Or competitie en over het bijzondere van deze wedstrijd. We hopen dat het voor partijen in Nederland een aansporing is om de kandidaatstelling van Nederland (Rotterdam) voor de organisatie van de Europese finalewedstrijd te ondersteunen.’

 

Reageer op dit artikel