nieuws

Niven Kunz opent groentenkas op schooldak

Restaurant

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag en sterkok Niven Kunz (Niven, Rijswijk) openen op 12 juni 2015 een groentekas op het dak van basisschool De Paradijsvogel in de gemeente Den Haag.

Niven Kunz opent groentenkas op schooldak

Sterchef Niven Kunz staat bekend als groentefreak. Hij is enthousiast om als leermeester kinderen mee te nemen in de wereld van gezond en lekker eten.

Masterclass
Na de feestelijke opening geeft hij een masterclass aan een van de groepen 7. Dit is de klas die het meeste geld heeft ingezameld voor de bouw van de kas. In totaal zullen 500 enthousiaste leerlingen, die mede-verantwoordelijk zijn voor de financiering van de kas, bij de opening zijn.

15 meter
Met de bouw van de kas wil de schooldirectie leerlingen laten ervaren hoe gewassen groeien. ‘In steden als Den Haag eet slechts vijf procent van de kinderen tussen zes en achttien jaar dagelijks voldoende groente en fruit’, vertelt directeur van De Paradijsvogel, Nieke Opstal, over zijn motief om de groentekas van 15 meter te laten bouwen op het dak van de gymzaal.

 

Reageer op dit artikel