nieuws

Tv-kok Danny Jansen op zoek naar geheime Indonesische recepten

Restaurant

Chef-kok Danny Jansen presenteert vanaf vandaag, 24 juni, bij 24Kitchen het nieuwe programma ‘Zoals alleen oma dat kan’. Het is een programma waarin Indonesische oma’s hun geheime recept prijsgeven en ook het verhaal daarachter vertellen.

Tv-kok Danny Jansen op zoek naar geheime Indonesische recepten

In de eerste serie van tien afleveringen gaat Jansen op zoek naar aloude, originele recepten uit de Indonesische keuken. Recepten die al generaties lang worden doorgegeven, maar die nooit zo lekker bereid worden als door oma zelf. Zijn zoektocht levert tal van culinaire schatten uit het oude Indië op.

De oma’s met hun bijzondere recept worden door hun kinderen of kleinkinderen opgegeven. Jansen: ‘Natuurlijk maak ook ik vaak gadogado, maar het smaakt nooit, maar dan ook nooit, zoals mijn eigen oma dat maakt. Op oma’s gadogado is de hele familie dol. Ik denk dat ze iets toevoegt of doet wat ze aan niemand wil vertellen en ik ben bang dat we het later nooit meer zo kunnen maken als oma.’

Koksschool Breda
Danny Jansen volgde ooit de Koksschool in Breda, waar hij het traject van werkend leren volgde. Hij bleek talent te hebben en klom op van steengrillrestaurant naar sterrenzaak. Daar richtte hij zich ook op patisserie. Bij verschillende restaurants en hotels werd hij vervolgens chef-patissier. In 2001 vroeg tv-kok Rudolph van Veen hem het team van Life & Cooking te versterken, waar hij de voorbereidingen en redactie ging doen.

Nu is er dus een eigen programma voor Jansen bij 24Kitchen. ‘Zoals alleen oma dat kan’ is iedere woensdag vanaf 18.30 uur te zien.

Reageer op dit artikel