nieuws

Pesca start met behulp van crowdfunding 

Restaurant

Twee jonge ondernemers hebben met een crowdfundingcampagne 35.000 euro bij elkaar gebracht om hun visconcept Pesca te openen in Amsterdam. 

Pesca start met behulp van crowdfunding 

Het restaurant noemt zich een vistheater waar de beleving centraal staat. Zo zal men een marktkraam aantreffen waar zelf de vis wordt uitgekozen en later bij de keuken wordt opgehaald. Sallaerts en Jos de Jong zijn beiden afgestudeerd aan de Hotel Management School Maastricht en volgde een master aan de universiteit van Barcelona gericht op hospitality. Na twee weken campagne is al driekwart van de benodigde 45.000 euro bij elkaar gehaald, zo meldt hun crowdfunding platform. Het duo wil Pesca in het najaar openen. Een definitieve locatie voor het restaurant staat nog niet vast, die is onder meer afhankelijk van de hoeveelheid financiering die wordt opgehaald, het platform biedt de mogelijkheid om 200% te financieren om de bancaire lening te verlagen.

 Frustratie
De ondernemers stellen dat men klaar is met de traditionele visrestaurants waar men tientallen euro’s kwijt is per couvert en urenlang moet tafelen. Pesca moet vis weer toegankelijk maken voor een breed publiek. Door de gast te laten participeren in het concept kan de vis goedkoper worden aangeboden.

Reageer op dit artikel