nieuws

Vondelpark3 doneert aan voedselbanken

Restaurant

Na een succesvol eerste jaar heeft Kitchen & Bar Vondelpark3, de horeca- en evenementenlocatie in Amsterdams bekendste park, een bedrag van €3785 gedoneerd aan Voedselbanken Nederland. Het bedrag werd bijeengebracht door de actie MealforMeal, een duurzaam initiatief van Vondelpark3 dat al direct bij de opening in 2014 in het leven werd geroepen.

Vondelpark3 doneert aan voedselbanken

‘We speelden al een tijdje met het idee om iets terug doen voor onze directe omgeving’, zegt Bram van Es van Vondelpark3. Hij was zich er terdege van bewust dat juist de mensen die dat het hardst nodig hebben, het zich niet kunnen permitteren uit eten te gaan. Om die reden werd een samenwerking met Voedselbanken Nederland aangegaan en startte MealforMeal.

Voor iedere gast van events in Vondelpark3 zet het bedrijf een bijdrage op een aparte rekening. Niet alleen worden de gasten op een positieve manier met de binnenlandse voedselproblematiek geconfronteerd, ze helpen zo ook mee in de strijd tegen voedselverspilling en de belasting van het milieu.

Duizend gezinnen steunen
Hoewel Voedselbanken Nederland nooit betaalt voor levensmiddelen, is financiële steun
 meer dan welkom. De bijdrage van Vondelpark3’s MealforMeal zal worden gebruikt voor de logistieke processen en de opslag rondom de voedselpakketten, die wekelijks bij meer dan 159 voedselbanken moeten worden gebracht vanuit acht grote distributiecentra.

‘De kosten voor de distributie en koeling van één voedselpakket liggen rond de €3,50. Dit initiatief stelt ons dus in staat om zo’n duizend gezinnen te steunen’, meldt Sanne Kroon van Voedselbanken Nederland. ‘We zijn er ontzettend blij mee en hopen dat dit een inspiratie is voor andere Nederlandse bedrijven.’

Reageer op dit artikel