nieuws

1900 gasten schuiven aan bij langste vegetarische tafel

Restaurant

De Vegetariërsbond organiseert op vrijdag 10 juli op het Museumplein in Amsterdam de Langste Vegetarische Tafel. In totaal kunnen 1900 gasten aanschuiven voor een uitgebreide vegetarische maaltijd.

1900 gasten schuiven aan bij langste vegetarische tafel
Sander Foederer

Voor dit mega-banket staan ruim twintig vrijwilligers  onder leiding van chef-kok Erik Wilschut drie dagen in de keuken. De hoeveelheid ingrediënten, aangeboden door sponsor Tivall, is indrukwekkend: onder andere 400 kilo tomaten, 100 kilo pompoenen, 30 kilo uien, 30 kilo paprika’s, 30 kilo vegetarisch gehakt, 90 kilo gegrilde vegetarische stukjes, 30 liter zonnebloemolie, 3 kilo paprikapoeder en 1900 tortilla wraps.

Milieu

De organisatie hoopt de gasten ervan bewust te maken dat met het eten van een vegetarische maaltijd veel minder beslag wordt gelegd op het milieu en landbouwgrond. Deelnemers aan de Langste Vegetarische Tafel hebben op dat moment dan ook een aanmerkelijk kleinere ‘voedselvoetafdruk’. Kort voor het evenement maakt de Vegetariersbond bekend hoe groot het verschil tussen de geserveerde maaltijd en een ‘gewone’ maaltijd met vlees precies is. ‘Het heeft direct effect, je verbetert de wereld hier en nu. Het is lekker eten met impact’, aldus Floris de Graad, directeur  van de Vegetariërsbond.

Gratis aanschuiven

De Langste Vegetarische Tafel vindt voor de vijfde keer plaats. Vorig jaar werd het wereldrecord verbeterd tot 1.750. Tot 2013 stond dit record op de naam van de stad Mechelen met 1000 deelnemers. Het evenement begint om 18.00 uur en vindt plaats rond de vijver op het Museumplein.

 

Reageer op dit artikel