nieuws

Voorronde Benelux voor 49e Prix Taittinger in Noordwijk

Restaurant

De voorronde voor de Benelux in de internationale kookwedstrijd Prix Culinaire Le Taittinger, kortweg Prix Taittinger, wordt dit jaar gehouden in Noordwijk. De inschrijving voor die voorronde in oktober is geopend.

Voorronde Benelux voor 49e Prix Taittinger in Noordwijk

In samenwerking met Oud Reuchlin & Boelen wordt op maandag 12 oktober voor de 49e keer de prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux georganiseerd. De winnaar van de voorronde mag naar de internationale competitie, die traditioneel in Parijs wordt uitgevochten.

Voor de voorronde heeft de organisatie van de kookwedstrijd dit jaar gekozen voor de omgeving van  Noordwijk. Deelnemende chefs zullen gedurende de dag koken in kookstudio ‘De Kookerij’ in Noordwijkerhout. Aansluitend worden ’s avonds bij Beachclub O van Hotels van Oranje de winnaars bekend gemaakt.

Vier Nederlanders

Vorig jaar won Jonathan Zandbergen, toen van Het Veerhuys in Almere en intussen executive chef bij Merlet in Schoorl, de internationale editie. Hij is de vierde Nederlander die de internationale wedstrijd wint. In 2011 won Lars van Galen (De Bloemenbeek), in 2006 Charly de Wijs (De Kastanjehof) en in 1986 was Surjahadi Djajapermana (Hilton Schiphol) de eerste Nederlandse winnaar.

Al in 1967 werd voor het eerst de Prix Culinaire International Pierre Taittinger georganiseerd. Deze internationale culinaire wedstrijd is sindsdien uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Dit jaar organiseren vijf landen ieder hun eigen voorronde, Groot-Brittannië neemt voor het eerst deel aan de competitie.

Inschrijving voor de voorronde Benelux staat open voor chefs die: minimaal vijf jaar ervaring hebben als kok, tussen de 24 en 39 jaar oud zijn en momenteel ook daadwerkelijk in de keuken werken. Hier is meer informatie en het inschrijfformulier te vinden. Voor de winnaar van de internationale wedstrijd ligt €10.000 klaar.

Reageer op dit artikel