nieuws

Buitenplaats Amerongen neemt vergaderruimte in gebruik

Restaurant

Buitenplaats Amerongen heeft een vernieuwde en gerestylde vergaderruimte in gebruik genomen. De bovenverdieping van het zeventiende-eeuwse Poortgebouw is getransformeerd tot een lichte ruimte met een informele intieme sfeer en voorzien van eigentijdse meubilering, designlampen en kunst.

Buitenplaats Amerongen neemt vergaderruimte in  gebruik

Buitenplaats Amerongen heeft een vernieuwde en gerestylde vergaderruimte in gebruik genomen. De bovenverdieping van het zeventiende-eeuwse Poortgebouw is getransformeerd tot een lichte ruimte met een informele intieme sfeer en voorzien van eigentijdse meubilering, designlampen en kunst. De capaciteit is vergroot tot 100 personen.

Ganzenveren designlampen
De voormalige hooizolder in het zeventiende-eeuwse Poortgebouw van Buitenplaats Amerongen is door architect Ron Verduijn van Van Hoogevest Architecten getransformeerd tot een lichte frisse ruimte met een informele intieme sfeer. Elementen als de ganzenveren designlampen en kunst van de Amerongse kunstenaar Arris Tijsseling springen daarbij in het oog en vormen een spannende combinatie met de imposante balkenconstructie en de authentieke houten kap.

Lichte intieme ruimte
Directeur Peter-Paul Swijnenburg: “De ruimte is optisch vergroot door het wegnemen van een aantal spanten en gecombineerd met de nieuwe inrichting is er een compleet nieuwe ruimte ontstaan die licht en intiem is en tegelijkertijd warm aandoet. De ruimte is nu multifunctioneel, waardoor we naast vergaderingen en diners ook een cabaret- of theateropstelling met goede zichtlijnen kunnen bieden.’ De hooizolder beschikt – evenals alle ruimten van Buitenplaats Amerongen – over airconditioning, gratis wifi, beamer, projectiescherm en een geluidsinstallatie.

Reageer op dit artikel