nieuws

Culinaire trip naar Barcelona favoriet onder topkoks

Restaurant

Barcelona is onder de Nederlandse topkoks de favoriete eindbestemming voor een culinaire trip. Dat blijkt uit onderzoek dat het online reismagazine SupriseTickets.nl op 8 juli publiceerde.

Culinaire trip naar Barcelona favoriet onder topkoks

Maar liefst 40 procent van de chefs kiest Barcelona als de beste bestemming voor een culinaire stedentrip. ‘De sterrenchefs vinden de stad hip, toegankelijk en vooruitstrevend’ , aldus Michael Takes van het online reismagazine SupriseTickets.nl. Takes benaderde de topkoks van alle Nederlandse sterrenrestaurants. ‘De Spaanse keuken ontvangt nog meer lof van de chefs, want ook de nummer twee is van Spaanse bodem. In het kleine San Sebastián vind je maar liefst twee van de vijftig beste restaurants ter wereld.’

Parijs geroemd, maar overschat 

Op de gedeelde derde plaats als bestemming voor lekkerbekken staan Londen en Parijs. Laatstgenoemde is meteen ook het meest omstreden, want ongeveer evenveel chefs vinden Parijs in culinair opzicht zwaar overschat. Waar Parijs wordt geroemd  als het gaat om écht klassiek genieten van eten, is er ook een flink aantal dat de prijskwaliteit-verhouding uit balans vindt.

Londen de belofte voor de toekomst  

14 proecent van de chefs kiest voor Londen als ze zich in gastronomisch opzicht willen laten inspireren.  De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is ook de favoriet van topkok Ron Blaauw: ‘Londen groeit enorm en met miljoenen inwoners van over de hele wereld gebeurt er in culinair opzicht zo veel. Veel jonge mensen met nieuwe ideeën. Zo ontstaan er te gekke openlucht foodmarkten op geweldige plekken. De restaurants zijn divers en kwalitatief in verhouding erg goed.’

 

Reageer op dit artikel