nieuws

De Pier Scheveningen zaterdag weer deels open

Restaurant

De Pier in Scheveningen gaat zaterdag weer deels open voor het publiek. Het betreft het gerenoveerde bovendek, het pannenkoekenrestaurant, de toren en Bungyjump Holland.

De Pier Scheveningen zaterdag weer deels open

De Pier is echter maar beperkt toegankelijk aangezien er nog steeds gebouwd wordt. Komende weken mogen dan ook maar maximaal 800 mensen tegelijkertijd De Pier op.

Heropening De Pier

KondorWessels Vastgoed en DanZep kochten in oktober 2014 De Pier. Sindsdien wordt er met man en macht gewerkt om De Pier te renoveren. De komende maanden wordt gefaseerd invulling gegeven aan de heropening en worden de ondernemers bekend gemaakt die zich op De Pier gaan vestigen.

Publiek

De Pier is een nationaal icoon en sinds 1901 niet meer weg te denken uit het kustbeeld van Scheveningen. Met een volledig nieuwe invulling en na een grondige verbouwing wordt De Pier weer geopend voor het grote publiek. Doel is om in augustus het benedendek te openen, waar een breed scala aan ondernemers hun deuren openen. Alle negen kiosken zijn verhuurd en worden op dit moment verbouwd en ingericht. Later dit jaar zal de bouw van het reuzenrad starten, zodra de benodigde vergunningen zijn afgegeven.

Festivals en evenementen

Het boegbeeld van Scheveningen krijgt een wisselend programma van events. Eerder deze week werd bekendgemaakt dat de nieuwe eigenaren samen met Grolsch een partnership zijn aangegaan en gezamenlijk de invulling en programmering gaan bepalen van festivals en evenementen op De Pier. De culturele opening van De Pier vindt plaats op 25 en 26 september tijdens het TodaysArt Festival.

Reageer op dit artikel