nieuws

Dineren in rijdende historische trein vanuit Amsterdam

Restaurant

Dineren kan vanaf 21 augustus in een rijdende historische trein. Railpromo start in samenwerking met de Nederlandse sterrenchef Edwin Soumang van Restaurant One, het Panorama Rail Restaurant.

Dineren in rijdende historische trein vanuit Amsterdam

De tot restaurant omgebouwde trein vertrekt wekelijks vanuit Amsterdam Centraal voor een rondrit door Nederland. In de keukens van de trein worden de diners vers bereid. De menu’s die in het Panorama Rail Restaurant worden geserveerd zijn gecreëerd door Edwin Soumang, chef van het met een Michelinster bekroonde Restaurant One. Het menu wijzigt ieder kwartaal met gerechten die passen bij de tijd van het jaar.

Trein met historie

Het Panorama Rail Restaurant is een tot restaurant omgebouwde trein met een rijke historie in Europa. De luxueuze internationale trein met de naam Rheingold kende louter plaatsen in de 1e klas, zag in 1957 het levenslicht en verbond onder meer Hoek van Holland met Milaan en Genève. Vanuit glazen panoramakoepels genoten reizigers van het prachtige Rijn- en Alpenlandschap. Het unieke panoramarijtuig en andere 1e klas-restauratierijtuigen vormen nu het Panorama Rail Restaurant.

Dienstregeling

Een plek in het Panorama Rail Restaurant omvat de rondrit in de historische trein en een viergangendiner dat aan boord wordt bereid. Tickets voor de rit inclusief het diner kosten € 125. Het Panorama Rail Restaurant rijdt tussen de reguliere treinen van NS, Arriva en andere spoorvervoerders. Railpromo en de onafhankelijke infrastructuurbeheerder ProRail hebben daartoe een dienstregeling voor het treinrestaurant opgesteld. Vanuit Amsterdam Centraal wordt een vaste, ten minste 2.45 uur durende route gereden via Haarlem, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Gouda en Breukelen. Daarbij worden onder meer de bloembollenvelden bij Lisse en het Groene Hart gepasseerd. Het uitzicht varieert van drukke stadscentra tot uitgestrekte weidegebieden en van historische stadsranden tot moderne industriële complexen.

Rijdende tram

Naast een trein, rijdt vanuit Den Haag al ruim een jaar tramrestaurant Hoftrammm. In dit eerste Nederlandse rijdende tramrestaurant, is Pierre Wind de executive chef.

 

 

Reageer op dit artikel