nieuws

Duits restaurant komt met gedurfd Grieks crisismenu

Restaurant

Een Grieks restaurant in Berlijn heeft een gedurfde menukaart op de tafels staan. De eigenaar van Restaurant Z kwam met een crisismenu, gebaseerd op de financiële problemen in dat land.

Duits restaurant komt met gedurfd Grieks crisismenu
ANP

Gasten kunnen er onder meer de Griekse premier Alexis Tsipras en de ex-minister van Financiën Yanis Varoufakis aan hun vork rijgen. Laatstgenoemde wordt mogelijk vervolgd omdat hij heimelijk zou hebben gewerkt aan plannen voor de herinvoering van de drachme. Ook wordt hij ervan beschuldigd dat hij computersystemen van zijn ministerie wilde hacken. Gasten kunnen naast het menu met de naam van de premier en de voormalig minister ook kiezen voor een ‘IMF Calamari’, afgeleid van Het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Grappig

Restauranteigenaar Georgios Chrissidis komt uit Griekenland maar woont al 24 jaar in Duitsland. Aanvankelijk twijfelde hij of hij dit Griekse crisismenu op de dinertafel wilde, maar gasten bleken de speciale kaart wel te waarderen. ‘Mensen lachen als ze het menu zien’, vertelt hij The Local.

Reageer op dit artikel