nieuws

Golf van reacties door foto eetpiraten op Facebook Belgisch restaurant

Restaurant

Een foto van twee eetpiraten leverde op de Facebook-site van Belgisch restaurant Gusto een golf van reacties op. Het Nederlandse koppel lijkt bij meer restaurants uitgebreid te dineren en vertrekt vervolgens zonder te betalen.

Golf van reacties door foto eetpiraten op Facebook Belgisch restaurant

Het Algemeen Dagblad schrijft dat de man en vrouw wachten tot het restaurant vol zit en dan vertrekken zonder af te rekenen. Bij restaurant Gusto in Genk vertrokken ze zonder de rekening van ruim 200 euro te voldoen.

Eetpiraten op Facebook

Het restaurant plaatse op Facebook een foto van het etende echtpaar en plaatste er de tekst bij: ‘Deze mensen zijn bij ons opgestapt zonder te betalen, nadat ze zeiden een sigaret te gaan roken. Ze hadden voor de geloofwaardigheid nog een koffie en Sambuca besteld in hun weg naar buiten….rekening van over de 200 euro achtergelaten.’

Golf van reacties

De foto leverde een golf van reacties op. Onder meer van andere ondernemers die de eetpiraten herkenden uit hun eigen restaurant waar ze vertrokken zonder de rekening te voldoen. ‘Bij ons vorig jaar. Ik herkende het meteen aan de Sambuca en toen ik de foto zag wist ik het zeker’. Een ander schrijft: ‘Die zijn vorige vrijdag bij ons komen tafelen. Een koffie en een Sambuca besteld na de maaltijd en vol laten staan. Rekening van 287 euro niet betaald.’

Nederlands accent

De eigenaar van restaurant Gusto meldt het Algemeen Dagblad dat het stel een Nederlands accent had. ‘Toen de koffie kwam, waren ze snel vertrokken. Het ging zo snel, je merkte aan alles dat ze dit vaker doen.’

 

 

 

Reageer op dit artikel