nieuws

Jonnie en Thérèse Boer kiezen wijn van hoog niveau

Restaurant

Tijdens een recente KLM-vlucht naar San Francisco organiseerden Jonnie and Thérèse Boer een unieke blindproeverij.

Jonnie en Thérèse Boer kiezen wijn van hoog niveau

Een select clubje passagiers kreeg van Jonnie en Thérèse Boer zes wijnen voorgeschoteld. De wijnen moesten van het culinaire koppel twee keer blind geproefd worden. De eerste keer nét voor vertrek op de grond en een tweede keer tijdens de vlucht op maar liefst 10 kilometer hoogte.

Doel van de bijzondere proeverij was om te bepalen welke wijn op grote hoogte het beste smaakte. ‘Tijdens een vlucht is de smaak- en geurbeleving anders dan op de grond’, meldt de KLM in een toelichting. Dit komt onder meer door de cabinedruk en de luchtvochtigheid. Smaak- en reukvermogen blijken in een vliegtuig met gemiddeld 20% af te nemen. ‘De maaltijden die aan boord geserveerd worden zijn daarom meer gekruid en de wijnen die KLM selecteert, hebben een volle smaak. Wijnen met een hoog tannine-gehalte smaken op grote hoogte minder aangenaam en komen daarom niet voor in onze  wijnselectie,’ aldus de luchtvaartmaatschappij.

Winnaars

In de selectie van het Librije-koppel zaten twee sauvignon blancs. De meeste passagiers  gaven de voorkeur aan de Holy Snail Sauvignon Blanc 2014 uit Frankrijk. ‘Aangenaam om te drinken op de grond, en op hoogte nog steeds aromatisch en verfrissend,’ aldus het oordeel van de proevers.

De drie rode wijnen  waren allemaal gemaakt van pinot noir. Maar de beste van op de grond bleek niet de beste in de lucht. Dat was de bijzonder fruitige Casa Silva Cool Coast Pinot Noir 2013 uit Chili. ‘De winnaars bevestigen dat wijnen die gebalanceerd zijn en complexiteit hebben, het meest geschikt zijn voor in de lucht,’ aldus Thérèse Boer na afloop.

De twee winnende wijnen zullen deze herfst worden geserveerd aan boord van de vliegtuigen van de KLM en zijn ook te koop in de webshop.

 

Reageer op dit artikel