nieuws

Nick Bril, Remco van de Weerd en Richard van Oostenbrugge terug naar Envy

Restaurant

Alle chefs van het Amsterdamse restaurant Envy keren terug naar hun oude nest om het jubileum van het Bib-Gourmand restaurant van Bert van der Leden te vieren. Ze zetten samen een speciaal vijfgangenmenu neer met onder andere een ceviche met sinaasappelvinaigrette en mierikswortel.

Nick Bril, Remco van de Weerd en Richard van Oostenbrugge terug naar Envy
Richard van Oostenbrugge

Envy-veteranen Remco van de Weerd (The Dylan* en binnenkort The Gin Sum Club), Nick Bril (The Jane*, Oud Sluis***), Richard van Oostenbrugge (Bord’Eau**) en huidige executive chef Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya**, Wolf Atelier) zetten vijf historische signature dishes van het Amsterdamse restaurant aan de Prinsengracht opnieuw op de kaart.

Envy is een van de horecabedrijven van Bert van der Leden, naast Envy is hij ook eigenaar van Nevel, Supperclub en de twee zaken van Julius Jaspers, HappyHappyJoyJoy en Julius Bar & Grill.

Sterrenchefs

Het menu van de sterrenchefs wordt vanaf 13 juli voor de symbolische duur van tien dagen geserveerd. Envy is door Michelin acht jaar geleden bekroond met een Bib Gourmand en deze heeft het restaurant nu ook nog achter haar naam staan..

De vier Envy-chefs halen voor het jubileum hun favoriete recepten uit de archieven en stellen een vijf-gangenmenu samen met het beste van de afgelopen tien jaar. De chefs brengen met hun selectie een hommage aan Envy als kweekvijver van culinair talent.

Michael Wolf

Michael Wolf zet twee van zijn signature dishes op de kaart, Remco van de Weerd, Nick Bril en Richard van Oostenbrugge halen ieder een bijzonder gerecht uit de geschiedenis van het restaurant terug.

Op het menu een gepocheerd en gebakken hoeve-ei met Pata Negra en Hollandaisesaus. Daarnaast ook een ceviche met sinaasappelvinaigrette en mierikswortel en gestoofde runderwangen met een selderij crème.

De culinaire tijdreis is slechts tien dagen te proeven. Het vijf-gangenmenu is vanaf 13 juli, een dag na de officiële verjaardag van Envy, tot en met 22 juli beschikbaar voor € 53,50.

Reageer op dit artikel