nieuws

Plan voor 55 meter hoog restaurant in Zwarte Doos Groningen

Restaurant

Het Gronings architectenbureau Team 4 Architecten wil dat in het voormalige gebouw van de Sociale Dienst in die stad, De Zwarte Doos, een café-restaurant krijgt op het dak. Momenteel wordt het plan uitgewerkt.

Plan voor 55 meter hoog restaurant in Zwarte Doos Groningen

De Zwarte doos moet een multifunctioneel gebouw worden met kantoren, appartementen, een hotel en een restaurant. ‘Het is nog heel erg pril, maar er is politiek draagvlak om de invulling te veranderen’, aldus de directeur van Team 4 Architecten, Tjalling thoe Schwartzenberg,

Dineren op 55 meter hoogte

Als het plan doorgaat, wordt dineren op 55 meter hoogte met uitzicht over Groningen mogelijk. ‘Dat is hier uniek.’ Het architectenbureau is in gesprek  met partijen die interesse hebben in het restaurant en congrescentrum. ‘We zoeken nog iemand die het plan voor een hotel wil omarmen.’

Gestript

De Zwarte Doos wordt op dit moment van binnen gestript. Begin volgend jaar moet het plan klaar zijn voor de huurders. Het gebouw was jarenlang de thuisbasis voor de afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Aanvankelijk werd geopperd om studenten in het markante gebouw te plaatsen. ‘Maar dat is niet de wens van de eigenaar.’

Reageer op dit artikel