nieuws

Pop-up-restaurant L’Invité op brug tijdens Sail Amsterdam

Restaurant

Op de Jan Schaeferbrug komt tijdens de Sail Amsterdam een restaurant dat plaats biedt aan zo’n 500 personen. Ondernemer Sico de Moel meldt in het Parool dat er aan twee kanten van de brug, vijf dagen lang, gegeten en gedronken kan worden. Restaurant L’Invité neemt de keuken voor haar rekening tijdens het event.

Pop-up-restaurant L’Invité op brug tijdens Sail Amsterdam

Tijdens de Sail Amsterdam zal de Jan Schaeferbrug, van 19 tot en met 23 augustus omgetoverd worden tot restaurant. Aan Het Parool vertelt initiatiefnemer en ondernemer Sico de Moel hoe hij op het idee kwam: ‘Het middenstuk van de Jan Schaeferbrug wordt altijd verwijderd, om de tallships doorgang te geven. Ik bedacht me ineens dat je vanaf de overgebleven brugdelen het mooiste uitzicht op het water hebt.’ In het pop-up restaurant komt een eetgedeelte en twee Champagne Decks.

Keuken van L’Invité
De Jan Schaeferbrug ligt in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam, over de IJhaven waar hij de Piet Heinkade met het Java-eiland verbindt. Tijdens de Sail Amsterdam wordt het middenstuk dus verwijderd om alle schepen die meedoen doorgang te verlenen. Iedere vijf jaar, tijdens de Sail zijn dat zo’n 600 schepen. Restaurant L’Invité, uit de Amsterdamse Jordaan neemt de keuken voor haar rekening tijdens het event.

Reageer op dit artikel