nieuws

Record voor grootste ijsje ter wereld

Restaurant

Hennig Olsen, een ijscoman uit Noorwegen heeft op 26 juli in Zweden het record gepakt voor het grootste ijsje ter wereld. Alleen het hoorntje weegt al 75 kilo.

Record voor grootste ijsje ter wereld
Povvi.com

Het ijsje is ruim 3 meter hoog en moest met een helikopter worden vervoerd naar het Deense Kristianstad, zo meldt The Local. Glen Pollard van het Guinness Book of Records bevestigde dat het ijshoorntje groter was dan van Mirco Della Vecchia en Andrea Andrighetti uit Italië. Zij maakten in 2011 het grootste ijshoorntje.

Honderden liters ijs

Het ijsje bestaat uit 40 liter bosbessenjam, 1080 liter vanille-ijs en 60 liter chocolade-ijs. Het idee om het record te breken ontstond in januari. Het duurde maanden om het ijsje ook daadwerkelijk te maken.

Reageer op dit artikel