nieuws

Sterke groei aantal strandpaviljoens in Nederland

Restaurant

Het aantal strandpaviljoens in Nederlandse is sinds 2010 met 15 procent gegroeid. Nederlands telt nu 514 zaken. Dat blijkt uit de cijfers van marktonderzoeker Datling.

Sterke groei aantal strandpaviljoens in Nederland

Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland zijn samen goed voor 80 procent van alle paviljoens aan stranden en recreatiemeren. Sinds 1 januari 2014 bedroeg de groei 7 procent. Bier en koffie zijn de belangrijke inkomstenbronnen van strandpaviljoens, zo blijkt uit het onderzoek van Datlinq.

Groei

In 2012 was ook al stevige groei zichtbaar. Toen kwam het totaal van horecagelegenheden in deze categorie op 379 en was de groei van het aantal strandtenten groter dan die van het aantal reguliere horecagelegenheden.

Reageer op dit artikel