nieuws

Sterrenchef Onno Kokmeijer eerste gastchef ArtDeli Amsterdam

Restaurant

Onno Kokmeijer, executive chef van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Amsterdam, is vanaf 15 oktober 2015 gastchef bij ArtDeli. Bij het nieuwe food-, design- en kunstinitiatief in Amsterdam is Kokmeijer de eerste gastchef in de keuken.

Sterrenchef Onno Kokmeijer eerste gastchef ArtDeli Amsterdam

ArtDeli afficheert zichzelf als een combinatie van food- , design- en kunst en door de combinatie van deze elementen ontstaat er een locatie waarbij gasten te midden van een tentoonstelling en omgeven door de creaties van Nederlandse kunstenaars, ook kunnen genieten van verschillende gerechten. Deze komen in oktober een maand lang van Onno Kokmeijer, excecutive chef van restaurant Ciel Bleu van het Okura Hotel Amsterdam.

Kleine gerechten maand op de kaart
De wisselende tentoonstelling is steeds in handen van gastcuratoren. Vanaf oktober wordt daar voor het eerst ook een gastchef bij betrokken. Onno Kokmeijer en zijn rechterhand Arjan Speelman geven de voorzet voor een culinaire samenwerking waarbij de signatuur van Ciel Bleu wordt vertaald in kleine gerechten, die een maand lang op de menukaart van ArtDeli te vinden zijn.

Nieuw publiek Ciel Bleu
Kokmeijer zegt direct enthousiast te zijn geweest over het initiatief. ‘ArtDeli weet met een creatieve benadering een vernieuwend concept neer te zetten dat een breed publiek aanspreekt. Ik vind het een eer om als eerste gastchef een bijdrage te kunnen leveren en daarmee Ciel Bleu aan een nieuw publiek te kunnen presenteren.’ Dat enthousiasme wordt gedeeld door ArtDeli-eigenaresse Jessica Voorwinde. ‘We kijken erg uit naar de samenwerking. We vinden het fantastisch en zijn meer dan blij met deze samenwerking in ons restaurant. Naast de bijzondere gastcuratoren die wij aan ons verbonden hebben, kunnen we nu ook één van Nederlands’ grootste sterrenchefs als gastchef  bekendmaken.’

Reageer op dit artikel