nieuws

Zeeuws restaurant Scherp verzorgt VIP-diner Tour de France

Restaurant

Restaurant Scherp uit Middelburg heeft het diner voor de VIP-sectie van de Tour de France in Zeeland verzorgt. Onder deze delegatie bevonden zich onder meer de tourdirecteur Christian Prudhomme en de Franse ambassadeur Laurent Pic. Eigenaar Mart Scherp: ‘Een geweldige uitdaging en een hele eer.’

Zeeuws restaurant Scherp verzorgt VIP-diner Tour de France
Het diner voor de VIP’s van de Tour de France werd niet bij Restaurant Scherp in het centrum van Middelburg georganiseerd. Mart Scherp en zijn team weken uit naar het ir. J.W. Topshuis aan de Oosterscheldekering. Deze was voor de gelegenheid geheel in het geel gestoken.
Joop Zoetemelk
De brigade van Restaurant Scherp verzorgde een vijfgangendiner, dat als een tour door Zeeland werd gepresenteerd, geserveerd met Zeeuwse bubbels en wijn van de eveneens Zeeuwese wijnhoeve De Kleine Schorre uit Dreischor. In total namen 79 gasten deel aan het diner op de derde en vierde verdieping van het Topshuis. Onder hen de Franse ambassadeur in Nederland Laurent Pic, voormalig tourwinnaar Joop Zoetemelk, Commissaris van de Koning Hans Polman en tourdirecteur Christian Prudhomme.
Knipoog naar de tour
Restauranteigenaar en chef-kok Mart Scherp is nog steeds enthousiast over het geheel. ‘Het was voor ons een geweldige uitdaging en een hele eer om op zo’n toplocatie, waar eigenlijk geen faciliteiten zijn, iets heel moois neer te zetten.’ Dat deed de brigade met af en toe een knipoog naar de tour. Scherp: ‘Zo werd bijvoorbeeld een amuse Hollandse nieuwe gepresenteerd op fietsbelletjes met een Nederlandse vlag, bevestigd op een racestuur uitgeserveerd door de bediening in de gele trui. En bij het dessert serveerden we een gele klomp gemaakt van cremeux van passie, mango en duindoorn geserveerd met Zeeuws roodfruit.’
Reageer op dit artikel