nieuws

Autodidact Jin Hu scoort met ‘doordachte rock ’n roll’

Restaurant

Jin Hu timmert hard aan de weg met zijn Bistro Velvet in Arnhem. Naast prima recensies in zowel de Volkskrant als het NRC was er ook een positief bezoek van Michelin. Inmiddels runt hij in totaal vier zaken en opent in oktober zijn nieuwste concept in Amsterdam ‘Gin.’ En dat voor een autodidact die, naar eigen zeggen ‘vijf jaar geleden nog geen eitje kon bakken.’

Autodidact Jin Hu scoort met ‘doordachte rock ’n roll’

De recensies die Jin Hu (28) krijgt in zowel de Volkskrant als NRC, geven prima rapportcijfers weer. Intussen is er ook al een inspecteur van Michelin langsgeweest, waarmee een ‘lang en prettig gesprek’ gevoerd is. In de twee jaar dat Bistro Velvet in Arnhem nu open is, heeft Hu de aandacht op zich weten te vestigen. ‘Een inspecteur is inderdaad langs geweest en die vertelde dat Velvet getipt was door iemand die hij heel hoog had zitten. Hij had geluncht in Parijs en tikte vervolgens ons adres in om erachter te komen dat het 650 kilometer rijden was.’ Lachend: ‘Ik voelde me bijna schuldig ten opzichte van die man.’

 Het zegt wel iets dat Michelin 650 kilometer omrijdt voor jou?
‘Uiteindelijk wel, want hij wist eigenlijk niet wat hij met ons aan moest. ‘Ik zou eigenlijk een aparte keukencategorie voor jou moeten aanmaken’ zei hij. Het lukt inspecteurs altijd wel om restaurants onder te brengen onder categorieën als ‘Frans’ of ‘Vis’, maar bij mij schoot het alle kanten uit. ‘Veel rock ‘n roll maar wel doordacht’ was het oordeel. Hij wilde niet zeggen wat het uiteindelijke wordt, maar het was de rit meer dan waard vertelde hij.’

 En dan gaat in oktober een nieuwe zaak in Amsterdam open.
‘Ja, in de Jordaan opent dan ‘Gin’. ‘Zoals je mijn voornaam uitspreekt. Dat is wel een prestigeproject voor me. Geen á la carte, één menu en nog een niveautje hoger dan hier bij Velvet. Arnhem is goed voor mij geweest, maar nu is het tijd voor de volgende stap.’

Lees het complete interview met Jin Hu over het herkennen van talent, omgang met slechte recensies en zijn switch van de witte naar de zwarte brigade om ‘het  verhaal zelf aan tafel te kunnen vertellen’, in de nieuwe Misset Horeca die zaterdag 15 augustus verschijnt.

Reageer op dit artikel