nieuws

Foodfest: nieuw foodfestival Sergio Herman en Syrco Bakker

Restaurant

Met het nieuwe foodmarket-event Foodfest is Zeeuws-Vlaanderen een jaarlijks nieuw culinair evenement rijker. Op maandag 7 september vindt de eerste editie van Foodfest plaats in Cadzand. Ondermeer topchefs Sergio Herman en Syrco Bakker zijn daarbij blikvangers.

Foodfest: nieuw foodfestival Sergio Herman en Syrco Bakker
wouterwest.nl

Het nieuwe foodfestival is één van de eerste projecten van Stichting Inspired Events opgericht door topchefs Sergio Herman en Syrco Bakker en collega-ondernemers Mark Labruyere van Delica Licious en Petra Gorthmanns van Strandhotel in Cadzand-Bad. Met het Foodfest willen de ondernemers inspireren en de Zeeuws-Vlaamse foodregio promoten. Het evenement is –naast genieten- bedoeld om inspiratie op te doen door elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Dit kan in de VIP Lounge maar ook gewoon in de duinen. Daar is de toegang gratis.

Stories of food
Tijdens Foodfest worden niet alleen eerlijke en verse producten geserveerd. Onder anderen tatoeëerder Henk Schiffmacher, schrijfster Ellemieke Vermolen, de Vlaamse tv-chef Sophie Dumont, kweker Dieneke Klompe en dp en Sergio Herman delen een verhaal over hun relatie met (ambachtelijk) eten.

Aanvang en route
Foodfest vindt plaats van 12:00 uur tot 23:00 uur ter hoogte van Pure C/Strandhotel in Cadzand-Bad. Vanaf 12.00 uur is het strand waar ook Pure C gevestigd is omgetoverd tot een uitgebreide  foodmarket. Rond de klok van 13:30 uur wordt per boot het ‘eerste’ mandje oesters aan wal gebracht en aan co-founder van de Stichting Inspired Events, Sergio Herman overhandigd.

Reageer op dit artikel