nieuws

McDonald’s huurt oud-woordvoerder Obama in

Restaurant

Fastfoodgigant McDonald’s heeft de voormalige woordvoerder van president Obama ingehuurd als nieuwe chief communications officer.

McDonald’s huurt oud-woordvoerder Obama in

Robert Gibbs fungeerde tijdens de eerste termijn van Obama als press secretary van het Witte Huis. Gibbs was daarna nog als senior advisor betrokken bij de herverkiezingscampagne van Obama, alvorens hij in 2013 met anderen een eigen bureau opende. Hij vervangt Bridget Coffing die eerder dit jaar aankondigde met pensioen te gaan. Zijn aanstelling past bij de pogingen van de nieuwe topman van McDonald’s, Steve Easterbrook, om het imago van het bedrijf te verbeteren.

Silvia Lagnado
Gibbs is niet de enige nieuwkomer bij McDonald’s. Het bedrijf benoemde ook Silvia Lagnado als de wereldwijde chief marketing officer. Lagnado ontwikkelde eerder een belangrijke reclamecampagne voor het Unilever-merk Dove en was de laatste jaren in dienst bij drankenmerk Bacardi. Onder leiding van Easterbrook wil McDonald’s zich opnieuw richten op waarde en gemak voor klanten om zo de daling van het aantal klanten te stoppen.

Reageer op dit artikel