nieuws

Na AirbBnB nu ook AirDnD: ‘Geen klantjepik van restaurants’

Restaurant

Na AirBnB, is er nu ook AirDnD. Via de website van AirDnD kunnen gasten een huiskamerrestaurant zoeken, boeken, betalen en beoordelen. De initiatiefnemers willen wereldwijd hét platform voor de thuiskok worden.

Na AirbBnB nu ook AirDnD: ‘Geen klantjepik van restaurants’

AirDnD, wat staat voor Air Drink ’n Dine, nodigt hobbykoks uit om een eigen huiskamerrestaurant te openen. Tegenover magazine WijnSpijs meldt Rob Langedijk, CEO van AirDnD: ‘Wij willen kookliefhebbers bij elkaar brengen voor kwaliteitsontmoetingen.’ Langedijk verdiepte zich in de juridische aspecten van het initiatief. ‘De thuiskoks voeren hun hobby uit en tot een bepaald bedrag mag je dan belastingvrij bijverdienen’, zegt hij. ‘Net zoals iemand die truien breit voor de hele buurt en daar een klein bedrag voor vraagt.’ Volgens hem zullen thuiskoks die slim inkopen er wel een zakcentje aan overhouden, maar om grote bedragen zal het niet gaan.  ‘Mensen mogen ook niet vijf keer per week hun huis openstellen als restaurant.’

Concurrentie

Langedijk hoop dat zoveel mogelijk hobbykoks zich aanmelden, zodat ze verspreid over Nederland goed zijn vertegenwoordigd. Zelf ziet Langedijk AirDnD als een aanvulling op de culinaire branche, maar niet zozeer als een concurrent. ‘Als jij je als chef zorgen gaat maken over hobbykoks, moet je jezelf achter de oren krabben’, zegt hij tegen het culinaire magazine. ‘We laten professionele horeca niet toe op het platform, dat zou vervuiling zijn. AirDnD is er puur voor bestemd om hobbykoks met elkaar in contact te brengen en kruisbestuiving te laten plaatsvinden. Het is geen klantjepik van restaurants.’

Reageer op dit artikel