nieuws

Op zoek naar het Rotterdams Kooktalent 2015

Restaurant

De Buik van Rotterdam gaat op zoek naar hét Rotterdams Kooktalent van dit jaar. Deelname staat open voor talenten van maximaal 25 jaar die werkzaam zijn in de groot-Rotterdamse horeca. Vorig jaar won Frank van Rijsbergen van restaurant Allure de titel.

Op zoek naar het Rotterdams Kooktalent 2015

Wie hét jonge Rotterdams Kooktalent van 2015 is, wordt in drie voorrondes en een finale bepaald door een vakjury van experts en sterrenchefs. De voorrondes vinden plaats op vrijdag 18 september tijdens RotterdamseKost. Tijdens de voorrondes moeten de kandidaten ieder 20 kleine gerechtjes van maximaal €7,50 inkoop maken die moeten voldoen aan een nog vast te stellen thema. Dat gebeurt live op grote buitenkeukens op het terrein van RotterdamseKost in het Park bij de Euromast.

Blackbox met ingrediënten
De jury kiest uit iedere voorronde een winnaar en geeft een van de kandidaten die niet doorgegaan is een wildcard. Zo ontstaan vier finalisten die de strijd met elkaar aangaan op zondag 20 september. Daar krijgen ze een blackbox met producten waarvan ze een mooi gerecht moeten maken. Naast de eeuwige roem mag de winnaar van de finale zijn gerecht presenteren (en verkopen) op Gastvrij Rotterdam (21-23 september) en tijdens het culinaire festival Rauwkost (3-4 oktober).

Geschiedenis Rotterdams Kooktalent
De Buik van Rotterdam is een onafhankelijk, journalistiek platform, gewijd aan de foodcultuur in  Rotterdam. In 2013 organiseerde De Buik voor het eerst het Kooktalent van Rotterdam. Toen won Keving Fan van Asian Glories. Vorig jaar ging Frank van Rijsbergen van Restaurant Allure er met het goud vandoor.

Reageer op dit artikel