nieuws

Prix Taittinger: laatste kans inschrijven

Restaurant

Inschrijven voor Le Prix Culinaire Le Taittinger kan tot 21 augustus. Om middernacht sluit de inschrijftermijn voor de kookwedstrijd die samen met Oud Reuchlin & Boelen op touw wordt gezet.

Prix Taittinger: laatste kans inschrijven
Jonathan Zandbergen

Op maandag 12 oktober strijden de chefs  tijdens deze 49e editie van de Prix Culinaire Le Taittinger voor de Benelux om de eervolle titel. Deze prestigieuze kookwedstrijd vindt plaats in de Kookerij in Noordwijkerhout waarna ’s avonds de winnaars bekend gemaakt worden in Beachclub O. van Hotel van Oranje.

Jonathan Zandbergen

Vorig jaar sleepte meervoudig deelnemer Jonathan Zandbergen de prestigieuze titel in de wacht. ‘Voor mij was de Prix Culinaire Taittinger een mooie kookwedstrijd en ik raad dan ook alle jonge chefs aan om deel te nemen. Het is vooral een mogelijkheid om je vaardigheden van de klassieke Franse keuken te testen en te laten zien’, aldus Jonathan Zandbergen.

Lars van Galen

Ook eerdere Nederlandse winnaars sporen chef-koks aan om deel te nemen. ‘De Prix Culinaire Le Taittinger is voor mij een zeer bijzondere wedstrijd. Niet zo zeer omdat ik de 45e editie in Parijs heb gewonnen, maar alleen al om de bijzondere en leerzame ervaring die ik in Parijs heb gehad’, aldus Lars van Galen, winnaar 2011 en de nieuwe juryvoorzitter van dit jaar.

Van Galen zal samen met 10 Nederlandse en Belgische juryleden de gerechten van de chefs beoordelen op 12 oktober.

Le Gavroche – Michel Roux

Groot-Brittannië neemt dit jaar voor het eerst deel aan de competitie. De nationale finale staat daar onder leiding van de bekende BBC presentator en chef van Le Gavroche** Michel Roux Jr. Na de nationale finales strijden de winnaars in Parijs om de internationale titel. Deze Grand Finale vindt plaats in het Cercle de l’Union Interalliée.

Voorinschrijving

Koks die deel willen nemen aan de Prix Culinaire kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar prix.culinaire.taittinger@taittinger.fr. Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd en het inschrijfformulier. Om deel te kunnen nemen moeten de chefs wel aan de volgende voorwaarden voldoen:
– Minimaal 5 jaar ervaring als kok
– Tussen de 24 en 39 jaar oud
– Momenteel werkzaam als kok in een restaurant.

Beker naar Nederland

De internationale beker ging tot nu toe drie keer naar Nederland:
1986 – Surjahadi Djajapermana, Hilton de Schiphol, Amsterdam
2006 – Charly de Wijs, Restaurant Kastanjehof, Lage Vuursche
2011 – Lars Van Galen, De Bloemenbeek, De Lutte
2014 – Jonathan Zandbergen, Het Veerhuys in Almere

Reageer op dit artikel