nieuws

Ratatouille Food & Wine gaat verhuizen

Restaurant

Ratatouille Food & Wine * gaat per 1 september verder in een nieuw pand. Een pand met historie en toekomst: het in 1612 gebouwde pakhuis ‘Het wapen van Gelderland’ aan het Spaarne 96.

Ratatouille Food & Wine gaat verhuizen

Twee jaar geleden startte Jozua Jaring het restaurant Ratatouille Food & Wine in de Lange Veerstraat in hartje Haarlem. Na zijn jarenlange ervaring bij Hoop op D’Swarte Walvis in Zaandam, Vis & Ko in Haarlem en Chapeau! in Bloemendaal en zijn eigen restaurants Jozua’s en La Porte de l’Est in Hoorn, besloot hij de binnenstad van Haarlem te verrassen met nieuw concept. Een mix – vandaar de naam Ratatouille Food & Wine – van de Franse keuken in de realiteit van vandaag met een goede prijs-kwaliteitverhouding in een laagdrempelige omgeving.

Michelinster
In novemver 2014 kreeg Ratatouille Food & Wine een Michelinster. Er was één nadeel: het pand had zijn beperking.  Wat betreft capaciteit en keuken. Vandaar dat Ratatouille Food & Wine de beslissing nam om per 1 september verder te gaan in een nieuw pand. Niet zo maar een ander pand, maar één met historie en toekomst: het in 1612 gebouwde pakhuis “Het wapen van Gelderland” aan het Spaarne 96. Tot voor kort het adres van restaurants Vis & Ko en Lambermons en in eerdere tijden het garagebedrijf Zwart, waar onder andere in Michelin banden werd gehandeld. Zo komt met Ratatouille Food & Wine Michelin weer terug in het pand. In het verdere verleden was het pand van wijnkoperij M.J. Roozenkrans. Nog verder terug zat in het pand een bierbrouwerij annex mouterij en dat past ook allemaal goed bij Ratatouille Food & Wine. Het had zo moeten zijn.

Verbouwing
Afgelopen weken is er grondig verbouwd aan het interieur om de brasseriestijl van het huidige restaurant vast te houden. Voor de nieuwe inrichting van het pand zijn ze bijgestaan door architect Max Lammers. Jozua Jaring: ‘Ik ben superblij met het nieuwe pand, waardoor we meer gasten kunnen ontvangen in een prettigere ruimte, waar de keuken nog steeds een onlosmakelijk deel is van het restaurant. Ik denk dat we nog beter ons concept van de toegankelijke Franse keuken tot z’n recht kunnen laten komen. In het nieuwe pand aan het Spaarne is plek voor maximaal 91 gasten. In het restaurant bevindt zich nu ook een Private Dining room met eigen keuken die binnenkort ook gebruikt kan worden voor workshops, besloten diners en vergaderingen voor maximaal 16 gasten.

 

Reageer op dit artikel