nieuws

Ricardo van Ede wordt chef-kok bij nieuw restaurant Hoogendam

Restaurant

Ricardo van Ede wordt de chef-kok van het nieuwe café-restaurant Hoogendam aan het Westerdoksplein in Amsterdam. Het restaurant opende zondag de deuren.

Ricardo van Ede wordt chef-kok bij nieuw restaurant Hoogendam
Ricardo van Ede

Van Ede wist op 21-jarige leeftijd al een Michelinster te bemachtigen. Hij werkte in keukens verspreid over Europa. De chef-kok kookte de afgelopen jaren in Odeon en aansluitend in restaurant Nevel.

Milieubewust

‘We mogen met trots onze chef-kok introduceren: Ricardo van Ede’, zo staat op de website van het café-restaurant. Hoogendam wil zich niet vastleggen op één voedseltrend maar wil inspelen op de streek en het seizoen. ’Bij het maken van de menukaart wordt gekeken naar wat het seizoen te bieden heeft en naar producten uit de buurt, wat lokale boeren aanprijzen, maar ook wat de stad Amsterdam te bieden heeft. We maken milieubewuste keuzes. Geen speciale frisdranken die met vervuilende vrachtwagens vanuit Italië vervoerd worden of water uit België. Nederland heeft zoveel te bieden.’

Reageer op dit artikel