Sterchef uit Roermond kookt in Amsterdamse trein

Sterchef uit Roermond kookt in Amsterdamse trein

Edwin Soumang, sterchef van restaurant One in Roermond wordt culinair verantwoordelijk voor het viergangendiner dat vanaf 21 augustus geserveerd wordt in een trein. 'Logistiek een uitdaging en slimme keuzes maken,' zegt de chef.

Op 21 augustus gaat de restaurant-trein proefdraaien. De rit duurt minimaal 2 uur en drie kwartier. Het menu dat Soumang serveert, wisselt meerdere malen per jaar, passend bij het jaargetijde. Het voorbeeldmenu bevat een gerecht met buikspek, groene curry, basilicum, courgette en tauge, zo meldt de website van Panorama Rail. Ook staat er kalfswang en lende op het menu met jus met Limburgse mosterd, bloemkool en quinoasalade.

‘Een 4-gangen diner in een trein is voor mij en mijn team een hele toer’, zegt Edwin Soumang van One.  Soumang runt dit restaurant samen met zijn partner Bethany DeLong.Het diner wordt geserveerd in een historische trein met glazen panoramakoepels in het dak. Hoe komt een Roermondse chef aan boord van een trein met vertrekpunt Amsterdam? ‘Luc Peulen van Railpromo heeft me een mail gestuurd. Een jaar geleden.’

Buitenpoort Catering

‘Er werd me al snel duidelijk dat het een hele onderneming is. Er komt enorm veel logistiek bij kijken en slimme keuzes maken. Zo wordt straks alles ambachtelijk bereid, maar dat kan natuurlijk niet allemaal in de trein zelf.’ Soumang werkt samen met Roland Vos van Buitenpoort Catering uit Amsterdam.

Structurele basis

‘Voor mij en mijn team is dit ons eerste echte uitstapje om buiten restaurant One een diner aan te bieden op structurele basis. Je ziet ook andere sterrenrestaurants dat proberen en met wisselend succes.’

Verschil tussen One en trein

Volgens Soumang is de trein one of a kind. ‘Het is dus straks niet zoiets als eten in restaurant One. Het zal op een andere manier een unieke ervaring zijn. Juist door de combinatie van ambiance in de historische trein, het uitzicht tijdens de reis en de culinaire beleving in een rijdende locatie. We vinden dit echt een fantastische uitdaging. En wie weet, straks koken we misschien wel voor tientallen Chinese toeristen of komt heel Limburg naar Amsterdam om het mee te maken.’