nieuws

Vegetarisch concept van Le Pain Quotidien

Restaurant

De Belgische keten van bakkerij-restaurants Le Pain Quotidien opent volgende week in Gent een vegetarisch en veganistisch restaurant, Le Botaniste. ‘We willen er dingen testen en zien hoe de consument reageert’, zegt ceo Vincent Herbert.

Vegetarisch concept van Le Pain Quotidien

Het is de bedoeling om met Le Botaniste, dat op 4 september de deuren opent, een duurzaam restaurant te creëren waar alleen lokaal geproduceerde en seizoensgebonden vegetarische en veganistische biologische gerechten worden aangeboden.

Laboratorium

‘Zie het als een laboratorium voor de groep Pain Quotidien (het dagelijks brood)’, aldus Herbert. ‘We willen er dingen testen en zien hoe de consument reageert. Als de producten aanslaan, dan kunnen we ze snel en gemakkelijk internationaal verspreiden via onze winkels.’

Het nieuwe restaurant is gevestigd in een oud herenhuis in de Hoornstraat in Gent. De keten koos naar eigen zeggen voor Gent ‘omdat het een progressieve foodiestad is’

Le Pain Quotidien heeft ook vestigingen in Nederland, drie in Amsterdam en één in Amstelveen.

Reageer op dit artikel