nieuws

Vegetarische Restaurantweek kiest voor lekker lokaal

Restaurant

Van 5 tot en met 11 oktober wordt voor de vijfde keer De Vegetarische Restaurantweek gehouden. Lekker lokaal is het motto dit lustrum.

Vegetarische Restaurantweek kiest voor lekker lokaal

Tijdens de week kunnen gasten in geselecteerde restaurants genieten van een exclusief voor de week ontwikkeld vegetarisch menu. Dit menu kost €25; bij sommige toprestaurants is dit €40. ‘Deze editie vragen we deelnemende restaurants om waar mogelijk lokale ingrediënten te gebruiken. In de vegetarische keuken spelen groenten een belangrijke rol. We vinden het daarom belangrijk dat er extra aandacht aan de kwaliteit en het karakter van de ingrediënten wordt besteed. Als dit met zorg gebeurt, kunnen restaurants hun vegetarisch gerechten echt naar een hoog plan tillen’, aldus Floris de Graad, directeur Vegetariërsbond.

Thema ‘lokaal’

Dit jaar is het thema ‘lokaal’ en worden de deelnemende restaurants aangemoedigd om hun ingrediënten binnen een straal van 25 kilometer in te kopen. De Vegetariërsbond wil tijdens de week niet zozeer de aandacht vestigen op wat we weglaten –het vlees-, maar op de enorme mogelijkheden die de vegetarische keuken biedt. Vers en lokaal geven extra smaak en waarde aan een gerecht en sluiten daarom naadloos aan op de vegetarische keuken. Daarbij is het gebruik van lokale producten milieuvriendelijk.

Toprestaurants

De Vegetarische Restaurantweek heeft in de afgelopen vijf jaar elk jaar toprestaurants uit verschillende categorieën weten te krijgen als deelnemer. Dit jaar doen o.a. mee Restaurant Vermeer*, Vork en Mes, en In de Keuken van Floris. ‘In vijf jaar is de Vegetarische Restaurantweek uitgegroeid tot een smakelijke traditie. Elk jaar staan er weer vernieuwende gerechten op het menu, die koks inspireren om ook na de week meer vegetarisch op de kaart te zetten. Dat is precies wat we willen’, aldus Floris de Graad.

Reageer op dit artikel