nieuws

Welke kok maakt de lekkerste saté van Nederland?

Restaurant

Calvé en Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel**) dagen samen honderden chefs uit om hun satégerecht nationaal op de kaart te zetten en mee te strijden om hun gerecht een jaar lang ‘Lekkerste Saté van Nederland’ te mogen noemen

Welke kok maakt de lekkerste saté van Nederland?

Alle chefs in Nederland kunnen zich inschrijven via . Op maandag 5 oktober vindt de competitie plaats in de Kookfabriek Amsterdam, waar de lekkerste gerechten geproefd en beoordeeld worden door de vakjury, onder leiding van Michelinsterren chef Erik van Loo.

De jury
De lekkerste Satégerechten worden uitgebreid geproefd en beoordeeld door een professionele vakjury bestaande uit Erik van Loo (Restaurant Parkheuvel**), Niels van den Berg (Kokswereld/ Rungis), Albert van Rheede (Sanadome) en Pascal van Loon (Unilever Food Solutions). ‘Ik ben helemaal gek van straatvoer en daarmee experimenteren is een must voor een chef. Een streetfood klassieker die nu helemaal hot is, is de Saté en ik ben benieuwd wat daar allemaal mogelijk mee is. Daarom ben ik samen met Calvé op zoek naar de lekkerste Saté van Nederland,’ aldus Van Loo.

De prijzen
De winnaar ontvangt marketingsupport t.w.v. € 4.000,- om het restaurant te promoten en een Big Green Egg Large (t.w.v. € 1.349). Daarnaast draagt het gerecht van de winnaar een jaar lang de titel: ‘Lekkerste Saté van Nederland’.

De spelregels
Alle chefs die Nederland werkzaam zijn kunnen deelnemen aan de competitie, mits zij één satégerecht op de kaart hebben staan. Inschrijven geschiedt middels het uploaden van een satérecept op de website, voor 14 september 2015. Uit alle inzendingen worden de lekkerste recepten geselecteerd voor de competitie op 5 oktober. Deze selectie wordt op 21 september bekendgemaakt. De gerechten worden tijdens de finale niet alleen beoordeeld op smaak en presentatie, maar ook op de creativiteit, het verhaal achter het gerecht, de praktische inzetbaarheid én de satésaus. Klik hier voor het wedstrijdreglement. Bekijk de persoonlijke oproep van Erik van Loo.

Reageer op dit artikel