nieuws

Aziatische topchef wordt gastchef bij restaurant Rijks

Restaurant

De 36-jarige André Chiang die carrière maakte in diverse sterrenrestaurants, wordt op 25, 26 en 27 september gastchef in restaurant Rijks in Amsterdam, het restaurant van het Rijksmuseum.

Aziatische topchef wordt gastchef bij restaurant Rijks

Dit ter gelegenheid van de tentoonstelling Azië in Amsterdam, Exotische Luxe in de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum. Chiang maakte carrière in diverse sterrenrestaurants waaronder Le Jardin des Sens in Montpellier waar hij samenwerkte met Rijkschef Joris Bijdendijk. De beste gerechten die zij tijdens hun tijdelijke hereniging koken, blijven het hele najaar op de kaart.

CV

André Chiang (36), geboren in Taiwan, groeit op in Japan, en wordt getraind in Frankrijk bij de meesters van de nouvelle cuisine. Na een loopbaan bij sterrenrestaurants als Pierre Gagnaire ***, L’Atelier de Joel Robuchon **, en l’Astrance *** in Parijs; La Maison Troisgros *** in Roanne en Le Jardin des Sens * in Montpellier, keert hij in 2010 terug naar Azië. Hij opent André, waar hij de klassieke Franse technieken combineert met verse ingrediënten uit Singapore. Dit restaurant is onlangs verkozen tot beste restaurant van Singapore, 5de van Azië en 46ste op de World’s 50 Best Restaurants List 2015. RAW is Chiangs nieuwste project in Taipei, Taiwan. Hier introduceert hij een nieuwe manier van koken afkomstig uit Parijs: Bistronomie. De focus ligt op kwalitatief koken met seizoensgebonden lokale ingrediënten in een ontspannen en verfijnde sfeer.

Invloeden

In Rijks, werken de chefs Jos Timmer en Wim de Beer onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk voornamelijk met producten van eigen bodem. Zij laten zich daarbij inspireren door de vele smaken die de Nederlandse keuken al eeuwen lang beïnvloeden. En nog steeds: een aantal keren per jaar nodigen zij een internationaal vermaarde gastchef uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum. Eerder verwelkomden zij de Zuid-Afrikaanse Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek) en de Belg Peter de Clercq (Elckerlijc in Maldegem). Ook Jacques Pourcel (Jardin des Sens), Erik van Loo (Parkheuvel), Chris Naylor (Vermeer) en Cees Helder, de leermeesters van de Rijkschefs, deelden met hun ex-leerlingen de keuken.

Reageer op dit artikel