nieuws

Bilder & De Clercq sluit deuren

Restaurant

De maaltijdenwinkel Bilder & De Clercq in Amsterdam is gesloten. Het faillissement is aangevraagd. In de winkel konden consumenten ingrediënten op maat kopen voor één recept/gerecht om dat vervolgens thuis te maken. De zaak bood ook gerechten van restaurants aan. 

Bilder & De Clercq sluit deuren

Bilder & De Clercq opende begin 2013 zijn deuren op de hoek Bilderdijkstraat-De Clercqstraat in Amsterdam en was een initiatief van ondernemers Rogier Leopold en Diederik van Gelder. Leopold laat in Het Parool weten dat de winkel weliswaar dicht is, maar dat wordt geprobeerd de onderneming te redden.

Begin dit jaar startten de ondernemers met een samenwerking met restaurants. In de winkels waren recepten verkrijgbaar van restaurants als Envy, Par Hasard en Americano Bar & Kitchen.

Volgens Foodclicks is vrijdag besloten de bedrijfsactiviteiten te staken en faillissement aan te vragen.

Het idee van de maaltijdenwinkel was dat klanten op maat geportioneerde ingrediënten van wekelijks wisselende recepten kon kopen. Het bijzondere concept oogste veel lof in de foodretailwereld, zo schrijft Distrifood.

Tweede winkel

In september 2013 opende een tweede vestiging, aan de Ceintuurbaan in Amsterdam. Dit filiaal sloot eerder dit jaar al zijn deuren. Daarnaast richtte het bedrijf zich op de kantorenmarkt, met zogenaamde ‘Walls’ waarop klanten rechtstreeks kunnen bestellen.

Vorige week nog maakte Bilder & De Clercq bekend dat er voor het eind van het jaar tien van zulke boodschappenmuren moeten komen bij grote bedrijven.

 

Reageer op dit artikel