nieuws

Chocolade smakenacrobaat Dominique Persoone op Folie Culinaire

Restaurant

De wereldberoemde Belgische patissier en chocolade innovator Dominique Persoone komt op dinsdag 6 oktober een demonstratie geven tijdens Folie Culinaire, het vakevent voor de (top)gastronomie, in MECC Maastricht. Persoone is onder meer bekend van de chocoladesnuifmachine die hij ontwikkelde voor de verjaardag van Ron Wood van de Rolling Stones.

Chocolade smakenacrobaat Dominique Persoone op Folie Culinaire

De Belgische patissier verraste de wereld al eerder met chocoladecreaties gemaakt van extracten uit bloemkool en zwarte olijven.

Cacaoplantage in Mexico
Sinds 2012 huurt Persoone een cacaoplantage in Mexico waar hij graag over vertelt. Ook zal hij tijdens Folie Culinaire spreken over de bijzondere bijen op zijn plantage voor wiens welzijn hij zich sterk maakt. Bezoekers aan Folie Culinaire kunnen zijn eigen verbouwde cacaobonen proeven en als kers op de taart laat hij de bezoekers de nog nergens verkrijgbare zelfgemaakte chocolade from bean tot bar (met kruiden die groeien op zijn plantage) proeven.

Chocoladesnuifmachine
Dominique Persoone staat internationaal bekend als een innovator in de chocoladewereld. Persoone brak door met de chocolate shooter, de chocoladesnuifmachine die hij ontwikkelde voor een verjaardagsfeestje van Rolling Stones Ron Wood. Enkele jaren geleden was Persoone ook al in Maastricht waar hij het gebruik van chocolade als snuiftabak demonstreerde.

Bonbons voor de emirs
Het bedrijf van Persoone en zijn echtgenote genaamd ‘The Chocolate Line’ heeft winkels in Brugge en een winkel in het Paleis van de Antwerpse Meir. The Chocolate Line maakt private collections voor verschillende toprestaurants zoals Hof van Cleve, Oud Sluis en Hertog Jan. Onder de clientèle van de Belgische toppatissier bevinden zich ook de emirs van Qatar en Dubai. Persoone is tevens lid van The Fat Duck think tank, de creatieve denktank van topchef Heston Blumenthal en werkt nauw samen met Albert Adrià, chef van El bulli.

Folie Culinaire samen met Horecavakbeurs BBB
De 61e editie van de Bourgondische Horecavakbeurs BBB en de 3e editie van Folie Culinaire vinden tegelijkertijd plaats van 5 t/m 7 oktober 2015 in MECC Maastricht. Beide horecavakbeurzen zijn dagelijks geopend van 11.00 -18.00 uur. 

Reageer op dit artikel