nieuws

‘De Tropen’ opent in Amsterdam oost

Restaurant

Grand café De Tropen opende donderdag 10 september de deuren in Amsterdam-oost. Het horecabedrijf zit in het monumentale pand van het KIT (Koninklijke Instituut voor de Tropen).

‘De Tropen’ opent in Amsterdam oost

De Tropen heeft 82 zitplaatsen binnen en nog eens 98 op het terras. In de keuken laten chefs Robin Tiemenssen en Roy van Loenen zich inspireren door wereldse smaken en vertalen deze naar moderne gerechten in een nieuw werelds jasje.

Zo staan er bijvoorbeeld Oosterse salades, couscous, Surinaamse pinda bravoe met kip, gegrilde zeebaars met zwarte bonen crème en Australische Rocky Road op de kaart. Koffie komt van Moyee, cocktails zijn ontwikkeld door de Cocktail Professor.

Piet Boon

Het interieur en de inrichting zijn ontworpen door studio Piet Boon, waarbij een verbinding is gezocht tussen het monumentale pand, het naastgelegen Oosterpark en recreatie.

‘Voor het concept van De Tropen hebben wij ervoor gekozen om het interieur te verrijken en te verruimen’, aldus Studio Piet Boon. Middenin het grand café siert een royaal opgezette centrale, donkergroene bar de ruimte.

Achter de bar staat een grote vitrinewand waarin het museum decorstukken tentoonstelt. Een rustige opstelling van vast meubilair met verschillende zithoogtes die op hun beurt zorgen voor subtiele dynamiek.

Oosterpark

Met de renovatie van het Oosterpark is een nieuwe toegang gerealiseerd die het park verbindt met de binnentuin van het KIT. Hierdoor wordt De Tropen zowel toegankelijk voor bezoekers van het Tropenmuseum als bezoekers van buitenaf.

Eerder dit jaar maakte het KIT ook al bekend het eigen hotel, het Amsterdam Tropen Hotel, nadrukkelijker te gaan exploiteren. Daarvoor is de Maastrichtse Xelat Groep van Benoit Wesly gevraagd te assisteren.

 

Reageer op dit artikel