nieuws

Deventenaar schrijft eBook over voordelen van insecten eten

Restaurant

Negen redenen waarom het eten van insecten gezonder is dan wat je op dit moment eet. Zo luidt de titel van het eBook van Frank Kamsteeg dat sinds dinsdag voor een dollar verkrijgbaar is via Amazon.com. Het Engelstalige boek draagt als subtitel ‘waarom de westerse wereld insecten moet gaan eten’.

Deventenaar schrijft eBook over voordelen van insecten eten

De schrijver Frank Kamsteeg uit Deventer betoogt in negen hoofdstukken, waarom het logisch is om voor insectenvlees te kiezen. Duurzaamheid en gezondheid zijn de voornaamste redenen. Het kweken en verwerken van insecten is volgens Kamsteeg veel duurzamer dan de huidige vleesverwerking. ‘Insectenvlees bevat geen hormonen en antibiotica. Ook kun je van insectenvlees geen ziektes krijgen. Gekke-sprinkhaanziekte of meelwormgriep bestaan niet. Insecten zijn koudbloedig en staan zóver van de mens af dat wij er niet ziek van kunnen worden.’

Opmerkelijk

De schrijver vindt het opmerkelijk dat westerlingen nog geen insecten eten, terwijl het merendeel van de bevolking dat wel doet. ‘We eten wel garnalen, kreeft, mosselen en oesters. Terwijl deze er ook niet echt smakelijk uitzien.’ Volgens hem hoeft het niet lang te duren voordat insecten op de Nederlandse menukaarten staan. ‘Het kan snel gaan. De jeugd maakt makkelijk kennis met insecten als exotisch eten en accepteert deze eenvoudig. De Nederlandse consument staat meer  open voor nieuwe onbekende gerechten dan andere Europeanen. Nu is het dus tijd voor de insecten.’

Reageer op dit artikel