nieuws

Diner geïnspireerd op naaktstudies van Rembrandt

Restaurant

Na de succesvolle eerste editie van Hemels Rembrandt in 2014 slaan de Rembrandt Tower Boardroom en Museum Het Rembrandthuis opnieuw de handen ineen voor een bijzondere samenwerking. Van 21 september tot en met Rembrandts sterfdag op 4 oktober, wordt op de bovenste verdieping van de Amsterdamse Rembrandt Tower voor de tweede keer Hemels Rembrandt georganiseerd.

Diner geïnspireerd op naaktstudies van Rembrandt

Gasten van dit tijdelijke culturele restaurant kunnen tussen reproducties van naaktstudies van Rembrandt en zijn leerlingen genieten van een vijfgangendiner op sterrenniveau met weergaloos uitzicht over de hoofdstad. Onder de regie van sterrenchef Wilco Berends van De Nederlanden stellen de souschefs van vijf Nederlandse sterrenrestaurants het menu samen, te weten Danny Bissot van restaurant De Basiliek in Hardewijk, Tommy Janssen van restaurant De Burgemeester in Linschoten, Niels van Dooijeweert van restaurant Het Koetshuis in Bennekom, Frank Bakkenes van restaurant Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord en Otto Genz van restaurant De Nederlanden in Vreeland. De naaktstudies vormen een exclusieve preview van de expositie ‘De Naakte Waarheid.

Spraakmakende naaktstudies
Tijdens Hemels Rembrandt 2015 worden elf naaktstudies van Rembrandt en zijn leerlingen geëxposeerd. De studies vormen een voorvertoning van ‘De Naakte Waarheid’, een tentoonstelling van circa tachtig naaktportretten van Rembrandt, zijn leerlingen en collega’s en werden niet eerder in zulke grote getale bijeengebracht. De tentoonstelling is te zien van 12 februari tot en met 14 mei in Museum Het Rembrandthuis, waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond. Rembrandts naaktportretten waren spraakmakend, omdat hij, anders dan zijn collega kunstenaars, een realistisch beeld van de modellen wilde neerzetten. Tijdens de Hemels Rembrandt-diners wordt door een conservator van Het Rembrandthuis een korte lezing gegeven over de tentoongestelde werken.

Reageer op dit artikel