nieuws

‘Eerste glutenvrije restaurant’ in Nederland

Restaurant

Martijn Kempen wil in zijn hotel restaurant De Ziende in Nieuwkoop het naar eigen zeggen eerste compleet glutenvrije restaurant van Nederland beginnen.

‘Eerste glutenvrije restaurant’ in Nederland

Voedsel met gluten zorgt bij mensen met coeliakie voor een beschadiging van het slijmvlies van de dunne darm. Daardoor kan de darm zijn werk niet goed doen. Tegenover het Algemeen Dagblad vertelt Kempen dat hij deze week een diëtiste van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) over de vloer kreeg: ‘Ze heeft alles nagelopen en vond alles in orde.’ Kempen serveert sinds hij De Ziende in juli overnam, al zelfgebakken glutenvrije koekjes. Volgens hem hebben de gasten het verschil niet geproefd.

Glutenvrij

Kempen wil dat er straks alleen nog glutenvrije gerechten op de menukaart prijken.  Nu is hij nog op zoek naar glutenvrij brood dat lekker is. ‘Het moet echt lekker zijn. Je mag geen verschil proeven.’ Zodra hij dat broodje heeft gevonden, stapt hij naar de NCV om een certificaat aan te vragen als ultiem bewijs van het ‘eerste glutenvrije restaurant van Nederland.’

Reageer op dit artikel