nieuws

Gebrek aan koks leidt tot inkrimpen kaart Middelburgs café

Restaurant

Kaffee ’t Hof in Middelburg heeft tijdelijk minder gerechten op de menukaart staan, omdat het door het gebrek aan koks niet wil lukken om een nieuwe chef-kok te vinden. Na drie maanden is de vacature nog steeds niet vervuld.

Gebrek aan koks leidt tot inkrimpen kaart Middelburgs café

In heel Zeeland zijn momenteel rond de zestig vacatures voor kok. Omroep Zeeland. schrijft dat de chef-kok van Kaffee ’t Hof na tien jaar toe was aan een nieuwe uitdaging. Omdat die vacature nog niet is opgevuld, moeten de hulpkoks het sindsdien alleen doen. Om de kwaliteit te kunnen behouden is besloten de kaart in te krimpen. ‘We hebben advertenties gezet op Facebook, in de krant, de vacaturebank, maar het valt tegen’, zegt de eigenaar van de horecagelegenheid tegen de regionale omroep. ‘Er was slechts één sollicitant die voldeed aan de eisen, maar die haakte af na een tegenbod van zijn huidige werkgever.’

Koks

Volgens de omroep schreeuwt de Zeeuwse horeca om goede koks. Er is vooral gebrek aan goed opgeleide, zelfstandig werkende koks. In Nederland schrijven wel veel jongeren zich in voor een koksopleiding,  maar ze zouden struikelen over de strenge taal- en rekeneisen in de MBO koksopleiding. Horeca-uitzendbureau JMW in Den Haag is begonnen met het opleiden van koks. Het uitzendbureau besloot dit in een van hun eigen panden te gaan doen vanwege het tekort dat dreigt.

Reageer op dit artikel