nieuws

Jacob Jan Boerma trapt af met Grand Café Krasnapolsky

Restaurant

De eerste van de vernieuwde f&b concepten van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky opent half oktober de deuren. In Grand Café Krasnapolsky staan, net als in de rest van het hotel, gerechten op de kaart met de duidelijke signatuur van Jacob Jan Boerma.

Jacob Jan Boerma trapt af met Grand Café Krasnapolsky

‘Consulting chef’, is officieel de titel waaronder NH Boerma presenteert: hij staat niet dagelijks in de keuken, maar drukt wel nadrukkelijk zijn stempel op de kaart. Uiteindelijk zal hij adviseren bij drie outlets in het hotel: het Grand Café, een hors d’euvre bar waar onder de neus van de gast koude gerechten worden bereid, en het fine diningrestaurant.

Deze week kreeg de pers een eerste voorproefje van de kaart van het grand café. De hors d’euvre bar en het fine dining restaurant, met als werktitel The White Room, zijn nog in aanbouw.

Kenmerkende zuren

Het grand café is wel bijna af en moet half oktober de deuren openen. Op de kaart brasserieklassiekers, maar dan met de typische en kenmerkende zuren van Boerma.

‘Ja er komt ceasar salad op de kaart, maar dan wel in een modern jasje’, aldus de chef. Op de foto een gerecht van kortgebakken tonijn met basilicum en gedroogde groene appel.

Mattio Pedroni

Boerma zal op maandagen en soms ook zondagen in Amsterdam zijn, de dagen dat driesterrenrestaurant De Leest gesloten is. De dagelijkse leiding van de keukenbrigade van het Grand Café Krasnapolsky komt in handen van Mattio Pedroni, die ook de roomservice verzorgt. Scott Valentine is aangetrokken als executive chef.

Wie chef wordt in The White Room, dat begin volgend jaar opent, is nog niet bekend. Het ligt voor de hand dat dit een (oud) souschef van De Leest wordt, of iemand die eerst enige tijd mee zal draaien in de keuken van De Leest, aldus een woordvoerder van NH.

Bekijk hieronder een videointerview met Boerma over het grand café:

Reageer op dit artikel